Start  |  Historie  |  Voor  |  Tijdens  |  Na  |  Diversen  |  Links  |  Contact   Language: 
Historie.

Het kentekenbewijs deel 1 is afgegeven op 31 maart 1959. Mijn vader heeft in dat jaar de scooter nieuw gekocht bij een dealer in Assen. Totdat ik geboren werd en er een auto aangeschaft werd hebben mijn ouders de scooter veel gebruikt, ze zijn er vooral bepakt en bezakt mee op vakantie geweest in voornamelijk Duitsland maar ook helemaal naar Tsjechoslowakije.

Vanaf 1964 is het een tijd stil rond de Heinkel en heeft hij voornamelijk in de garage gestaan. Totdat op een gegeven moment ik groot genoeg was om achterop mee te kunnen. De scooter werd uit de mottenballen gehaald en er werden rondritjes op gedaan.

Ook volgden de eerste contacten met de Heinkelclub De Kwakel. De eerste rit was niet zo fortuinlijk. De bestemming was een picknick op de Leusder hei. Net voordat we de bestemming bereikt hadden brak de koppelingskabel. Door clubleden werd op de parkeerplaats van een restaurant de kabel vervangen zodat we zonder problemen weer thuis konden komen.

Nadat ik mijn auto rijbewijs gehaald had, heb ik ook mijn motor rijbewijs gehaald en zoals dat toen nog mogelijk was: op de scooter. Eerst een L-bordje achterop om zodoende in de gemeente te kunnen oefenen en daarna afrijden.

In de daaropvolgende periode toen ik nog thuis woonde heb ik ook regelmatig aan ritten van de club meegedaan. Daarna werd het weer stil.

In 1995 heb ik de scooter overgenomen en was ik zelf inmiddels lid geworden van Heinkelclub De Kwakel. Als er een rit niet te ver uit de buurt was, ik woonde inmiddels in het midden van het land, ging ik weer eens mee. Toen er toch wel steeds meer roest begon te verschijnen en de motor af en toe wel eens proestte, ging de lol er een beetje vanaf en werd er sinds ongeveer 2003 niet meer op gereden.

Nu (april 2007) ik de beschikking heb over een garage (dus ruimte om te sleutelen) is de restauratie van de Heinkel scooter gestart. Weliswaar net op het moment dat het rittenseizoen weer begint, maar het zoeken naar een geschikte garage duurde wat langer dan gehoopt.
Copyright © 2007/2008 Richard Krol